nieuws

Flexflat biedt keuze aan de kopers

Geen categorie

Er bestaan verregaande plannen om een uniek wooncomplex, de flexflat, te bouwen aan de Wezelrade en aan de Marterrade in Den Haag Zuidwest. Woningbouwcorporatie Vestia en Van Mourik Vermeulen architecten onderzoeken, samen met de adviseurs constructie en installatie, en de aannemer, of het project technisch en financieel haalbaar is en of er voldoende belangstelling voor bestaat.

Bij de flexflat bepalen de toekomstige bewoners de grootte van de woning, door middel van het aantal units die ze aanschaffen. Ook bepalen zij de indeling en hierdoor ook de prijs. Balkons en serres behoren tot een keuzepakket. 

Het plan bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase. Zo moet nog worden uitgezocht hoe ver de invloed van de bewoners kan gaan en hoeveel zij bereid zijn extra te betalen voor deze invloed.

Het complex zal bestaan uit een toren van zestien bouwlagen en een gebouw haaks daarop van zes bouwlagen. Onder een half verhoogde collectieve buitenruimte komt een parkeergarage. Het is de bedoeling dat in de flexflat ongeveer 150 appartementen komen, waarbij de indeling en de grootte niet vaststaan. Voorzieningen zoals trappen en liften komen zoveel mogelijk in de kern van de gebouwen. 

Onder de potentiële kopers is een enquête gehouden. Als alle onderzoeken positieve reacties opleveren, kan de flat in 2010 realiteit zijn.

www.deradengaanopnieuw.nl

www.vestia.nl

Reageer op dit artikel