nieuws

Designfeest in Brussel

Geen categorie

Om niet onder te doen voor andere Europese steden als Stockholm, Londen en Milaan, wil ook Brussel haar ontwerpers en ondernemers in de designsector vieren door uit te pakken met de Designweek 2006.

Designfeest in Brussel

Van 8 tot 17 september vindt een reeks evenementen rond het thema ‘design’ op verschillende plekken in de stad plaats. Het achterliggende idee van de Designweek is om synergie tussen de verschillende organisaties te creëren en ze een etalage op nationale schaal aan te bieden. 

Op zondag 10 september is in Sint-Lambrechts-Woluwe de Brussels Design Market, een rommelmarkt met vintage design en jonge ontwerpen. Het parcours Vintage Discovery leidt bezoekers de hele week langs galeries die zijn gespecialiseerd in vintage ontwerp en antiquiteiten van na de industriële revolutie. Vrijdag 15 september vindt de uitreiking van de Dynamo Belgian Young Design Awards plaats. Vanaf zaterdag zijn de winnende ontwerpen te zien in de Artespace galerij. Op 16 en 17 september openen een tiental Brusselse designers de deuren van hun ateliers voor het grote publiek, om uitleg te geven over hun werk. 

Om niet alleen de hersenen, maar ook de maag te vullen, ontwerpen enkele Brusselse restauranthouders een drie gangen ‘designmenu’, dat van de inhoud tot en met de presentatie zal worden gekleurd in zwart-wit. 

Voor de bezoekers van de Designweek die het hele jaar door Belgisch ontwerp willen ontdekken, is er een praktische gids samengesteld, getiteld Design in Belgium 2007. De gids bevat 250 adressen in heel België van winkels in meubilair, accessoires en lampen, plus boetieks, bars en restaurants, culturele instellingen en design- en interieuropleidingen. 

www.designweek06.be

Reageer op dit artikel