nieuws

Als eerste te water

Geen categorie

De eerste watervilla van Piet Boon is gisteren in Hoorn te water gelaten. Samen met projectontwikkelaar De Peyler wil interieurontwerper Piet Boon de mogelijkheden van wonen op het water laten zien.

Als eerste te water

Het te watergelaten huis staat model voor de Piet Boon Watervilla’s die volgend jaar deel uit zullen maken van een (gedeeltelijk) drijvende wijk in de Noorderplassen in Almere, het Booneiland.

Op dit eiland zijn vier verschillende typen woningen gepland: vrijstaand, twee-onder-een-kap en afhankelijk van hun ligging, drijvend of ‘vast’ gebouwd. De oprijlaan voor de toekomstige bewoners komt uit op een overdekt paviljoen op de binnenplaats. Daar kunnen zij hun auto’s parkeren en vervolgens via steigerpaden de woning bereiken. De twee-onder-een-kap woningen hebben een eigen carport. De binnenplaats met het overdekte paviljoen fungeert niet alleen als carport en verzamelpunt, maar ook als ontmoetingsplein en speelplaats voor kinderen.

Wie de mogelijkheden van wonen op het water wil ontdekken, kan aanstaande zaterdag vanaf 12 uur tijdens de open dag op IJburg inspiratie opdoen in de watervilla van Piet Boon. 

www.wonenopwater.nu

Reageer op dit artikel