nieuws

Aandacht voor cultureel erfgoed Noord-Holland

Geen categorie

De Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben het Erfgoedhuis Noord-Holland opgericht.

Het hoofddoel van het Erfgoedhuis is het beter toegankelijk maken van informatie over cultureel erfgoed en het beter laten samenwerken van deskundigheid op dit gebied in Noord-Holland. Provinciale Staten krijgt als extra investeringsimpuls een bedrag van 1 miljoen euro. 

Het Erfgoedhuis komt voort uit een fusie van de huidige stichtingen Museaal & Historisch Perspectief Noord-Holland en Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland. Bij de oprichting van het ‘huis’ zijn ook betrokken de stichting Stelling van Amsterdam, de stichting Kunst en Cultuur Noord-Holland en vanzelfsprekend de provincie Noord-Holland. Op termijn gaat het Erfgoedhuis mogelijk ook het Provinciaal Archeologisch Depot, dat gevestigd is in het gebouw Mercurius in Wormer, beheren.

www.cultureelerfgoednh.nl
www.mhp-nh.nl
www.kcnh.nl
www.stelling-amsterdam.org
www.noord-holland.nl

Reageer op dit artikel