nieuws

Tijdelijk gebouw als markeringspunt

Geen categorie

Peter Hopman van Bureau Lakenvelder uit Rotterdam maakte voor jachthaven ’t Raboes in Eemnes een tijdelijk havengebouw. Het gebouw, opgetrokken uit authentiek steigermateriaal, is bedoeld als markeringspunt voor het toekomstige permanente gebouw.

Tijdelijk gebouw als markeringspunt

De plannen hiervoor, een initiatief van Schipper Bosch Exploitatie, zijn gemaakt door Foreign Office Architects uit Londen. Facade Ingenieurs R+R Fuchs uit München zorgt voor de specifieke bouwtechnische expertise. 

Bij het ontwerp van de nieuwbouw is veel rekening gehouden met het omringende landschap. Zo zijn opslag, kantoorruimtes, recreatiefaciliteiten en een botenhuis gecombineerd binnen een gebouw, dat door de vorm en materiaalkeuze versmelt in het landschap.

De nieuwbouw moet van ’t Raboes de recreatielocatie maken van de Eemvallei en het Eemmeer zonder daarbij de buitengewone rust en natuur te verstoren.

www.schipper-bosch.nl

Reageer op dit artikel