nieuws

Product techniek – Energiezuinige bouw- en werkverlichting

Geen categorie

Jacs.Koopman introduceert de energiezuinige Interlight bouw- en werklampen. Het is een compleet nieuw programma van energiebesparende werkverlichting, waarvan de lichtopbrengst vergelijkbaar is met die van de gebruikelijke armaturen.

Product techniek – Energiezuinige bouw- en werkverlichting

Ze zijn voorzien van een Durafly 16 of 38 Watt FL-vlinderlamp, met een licht­opbrengst vergelijkbaar met die van een 100 respectievelijk 200 Watt gloeilamp. Bij de grootste bouw- en werklamp worden drie Duralux L 36 Watt FL lampen toegepast. Het licht van deze lamp is te vergelijken met dat van gloeilampen met een vermogen van zo’n 720 Watt. Naast het aanzienlijk lagere stroomverbruik, onderscheidt de nieuwe verlichting zich vooral door een degelijke uitvoering, waardoor deze minder kwetsbaar is. De lampen hebben een robuuste polycarbonaat behuizing, waarbij de twee grootste modellen rondom zijn afgewerkt met een stevige rubberen rand. Deze lampen zijn ook uitgerust met een lichtgewicht elektronische ballast, wat ze gemakkelijker verplaatsbaar maakt. Bovendien beschikken deze werklampen over één of twee wandcontactdozen aan de achterzijde, waarop extra verlichting of andere elektrische apparatuur aan te sluiten is. 
Bij alle verlichtings­armaturen is aan de achterkant een uitklapbare beugel aangebracht, waardoor ze overal eenvoudig kunnen worden opgesteld; deze beugel is ook te gebruiken om de verlichting op te hangen. Voor een vloeropstelling is een bijpassend statief beschikbaar. De werkverlichting wordt geleverd met een drie of vijf meter lange neopreen aansluitkabel. De bouw- en werk­lampen zijn stof- en waterdicht.

www.koopman.nu

Reageer op dit artikel