nieuws

Nieuw gemeentehuis voor Vught

Geen categorie

Het nieuwe gemeentehuis in Vught naar een ontwerp van Architectenbureau De Twee Snoeken uit ’s Hertogenbosch is afgelopen juli opgeleverd. Op maandag 14 augustus is het gebouw in gebruik genomen.

Nieuw gemeentehuis voor Vught

Het gemeentehuis ligt op de hoek van de Secretaris van Rooijstraat en de Raadhuisstraat. Deze laatste straat maakt deel uit van de historische hoofdstructuur van Vught. Het nieuwe gemeentehuis diende hierop aansluiting te vinden. De ovale bouwmassa is solitair geplaatst en loopt op van vijf naar zes bouwlagen, enigszins overhellend in de richting van de Raadhuislaan. Het hoogste punt ligt centraal op de locatie. 

Rondom het gebouw ligt een natuurlijke vijver. In het interieur is veel aandacht besteed aan daglichttoetreding en visueel comfort. Per verdieping zijn in de gevel een tweetal raamstroken aangebracht, de onderste op ooghoogte, de bovenste direct onder het plafond. De gevelbanden zijn bekleed met antracietkleurige keramische leien. Het product leent zich goed voor het maken van ronde gevels en bovendien sluit het goed aan op de materiaaltoepassing in de omgeving. 

Het totale programma bedraagt ongeveer 5500 vierkante meter bvo. Hier zijn alle gemeentelijke functies in ondergebracht, met uitzondering van de raadszaal. Op de begane grond bevinden zich de publiekshal en gedeelten van de ‘backoffice’, met daarboven de kantoren. In het spievormige gedeelte van twee bouwlagen zijn de kantine en de facilitaire ruimtes ondergebracht.

www.tweesnoeken.nl

Reageer op dit artikel