nieuws

Media – Frank Lloyd Wright

Geen categorie

Er zijn veel boeken gewijd aan de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright (1867-1959), maar zijn dagelijks leven is tot nu toe nauwelijks aan bod gekomen. In deze monografie belicht Robert McCarter het leven van Wright als ontwerper en de tijd en de cultuur waarin hij leefde. Ook beschrijft hij de ideeën, de overtuigingen en de relaties die hem hebben beïnvloed en gevormd. Architectuur was volgens hem de achtergrond of het raamwerk voor het dagelijks leven. Ook was hij van mening dat architecten een verantwoordelijkheid hebben ten opzichte van de gemeenschap. Naar aanleiding van zijn onderzoeken toont McCarter aan dat Wright een architect was met bijzondere kwaliteiten, wiens werk nog steeds, bijna 50 jaar na zijn dood, grote invloed heeft.

Media – Frank Lloyd Wright

Acteur/s     McCarter, Robert

Titel           Frank Lloyd Wright

Uitgever     Reaktion books

Plaats uitgave     London

Jaartal uitgave    2006

Pagina’s     224 pag /Engelstalig

ISBN          1-8618-9268-3

Prijs           15,19

Reageer op dit artikel