nieuws

Jubileumtentoonstelling Gispen Museum

Geen categorie

Op 4 september 1916 vestigde W.H. Gispen zich als industrieel ontwerper aan de Coolsestraat in Rotterdam. Ter gelegenheid van dit negentigjarig jubileum vindt vanaf 7 september in het Gispen Museum in Culemborg de tentoonstelling “Uit het interieur van W.H. Gispen” plaats. De tentoonstelling is geheel gewijd aan het interieur van het voormalige woonhuis van de ontwerper en zijn echtgenote.

Jubileumtentoonstelling Gispen Museum

Op 5 september om 16.00 uur verricht mevrouw H. d’Ancona de opening. Aansluitend hieraan houdt architect professor Cees Dam een lezing waarin hij een verrassende link tussen het verleden en het heden zal leggen. Mevrouw d’Ancona en de heer Dam zijn beiden lid van het Comité van Aanbeveling van de Stichting Gispen Collectie. 

Het Gispen Museum is een initiatief van de in 1996 opgerichte Stichting Gispen Collectie. Het museum is sinds november 2004 ondergebracht in een aparte ruimte op de parterre van het hoofdkantoor van Gispen in Culemborg. Het omvat diverse meubels en verlichtingsarmaturen uit de geschiedenis van het bedrijf.

Reageer op dit artikel