nieuws

Interieur – Asymmetrische bollamp uit Milaan

Geen categorie

Deze Light Ball was voor het eerst te zien in ‘L’appartamento’, de speciale tentoonstellingsruimte van Scholten en Baijings in Milaan. Stefan Scholten en Carole Baijings transformeerden tijdens de Salone del Mobile een kleine galerie vijf dagen lang tot een compleet ‘bewoond’ appartement.

Interieur – Asymmetrische bollamp uit Milaan

De ruimte was gevuld met meubels die ze ontwierpen voor Nederlandse fabrikanten als Gelderland, Gispen en van Esch, evenals met hun nieuwe werk en voorwerpen uit de vaste galerie collectie.

De Light Ball is nu via Eikelenboom verkrijgbaar in Nederland. De lamp is van mondgeblazen gekleurd glas en onderscheidt zich van andere bolvormige lampen, doordat er middels een insnijding een opening in zit. Hierdoor ontstaat een asymmetrische bol. De fitting is met lichtbron en ophanging in het centrum van de bol gepositioneerd, waardoor de stroomdraad en ophanging van binnenuit komen. Door een speciaal ontworpen stelring is het mogelijk de Light Ball waterpas te hangen, terwijl de opening schuin blijft. 

www.scholtenbaijings.com

Reageer op dit artikel