nieuws

In alle stilte

Geen categorie

Vanaf 2008 hoeven Amsterdamse muzikanten niet meer in vochtige kelders of gehorige werkruimtes te repeteren. Het nieuwe MuzyQ in Amsterdam biedt met zeventig repetitieruimtes, bedrijfsruimtes en opnamestudio’s een plek waar iedereen naar hartelust zijn muziek kan laten schallen. Daarbij biedt het complex gelegenheid voor muziekonderwijs en horeca-activiteiten.

In alle stilte

Het zogenaamde ‘muziekmakerscentrum’ in het Polderweggebied is een ontwerp van de onlangs overleden Paul Verhey. Architect Jo Janssen maakte het ontwerp vervolgens af. 

Oorspronkelijk wilde initiatiefnemer Robin Lemmers van Stichting Orfeos Studio (S-O-S) de voormalige Don Bosco-school betrekken. De bodemverontreiniging in het gebied zorgde er echter voor dat de oplossing moest worden gezocht in nieuwbouw. 

De repetitieruimtes worden zwevend aangelegd, volgens het ‘doos in de doos’-principe, dit in verband met de geluidsisolatie. De fanfares, slagwerk- en percussiegroepen en versterkte muziek kunnen terecht in de kelders. 

De Stichting Orfeos Studio (S-O-S) werd op 27 september 2001 opgericht door de initiatiefnemer, Robin Lemmers, (voorzitter).

Reageer op dit artikel