nieuws

De Spiegel gaat in september open

Geen categorie

Binnenkort, september 2006, opent theater De Spiegel in Zwolle haar deuren. De basis in het ontwerp van Greiner Van Goor Architecten is een compacte theaterzaal met 850 plaatsen.

De Spiegel gaat in september open

Door het plafond 6 meter omhoog te brengen en de toneelopening te vergroten van 14 x 8 naar 18 x 14 meter, wordt extra ruimte toegevoegd aan het akoestisch volume waardoor de zaal geschikt wordt voor concerten. Door het verhogen van het plafond wordt tevens de galerij bij de zaal getrokken, waarmee het aantal plaatsen wordt uitgebreid tot duizend. De zaal is van buiten af herkenbaar aan de ronde vorm met een bedekking van titaanzink. Het theater heeft aluminium puien. De foyer wordt omvat door houten stijlen, met stroken glas ertussen. De stijlen hebben een hoogte van 13,5 meter en zijn gemaakt van tropisch hardhout met het FSC-keurmerk. De stijlen werken als schermen die in de avond oplichten in het kunstlicht. 

Sybil Heijnen uit Almelo maakte voor het theater een kunstwerk. Dit is een zogenaamd voordoek van dunne gaasachtige lamellen, bedrukt met goud in een wolkenpatroon. Het kunstwerk hangt ter decoratie voor het toneeldoek.

Het volledige programma voor het theaterseizoen 2006/2007 is te bekijken op de website van De Spiegel www.odeondespiegel.nl 

www.gvg.nl

 

Reageer op dit artikel