nieuws

Woontoren Montevideo wint internationale prijs

Geen categorie

De Rotterdamse woontoren Montevideo door Mecanoo architecten is opnieuw in de prijzen gevallen. Al eerder werd de International Highrise Award 2006 aan de toren toegekend. Nu heeft Montevideo ook de internationale prijs Dedallo Minosse gewonnen. De uitreiking vond plaats in Vicenza, Italië.

Woontoren Montevideo wint internationale prijs

De jury prijst de samenwerking van ontwikkelaar ING Real Estate, de gemeente Rotterdam en Mecanoo architecten, waardoor een bijzonder gebouw is gerealiseerd. De ruim 152 meter hoge woontoren, de hoogste van Nederland, is ontworpen door Francine Houben. Op 19 december 2005 verrichte burgemeester Ivo Opstelten de opening.

Zie ook: de Architect maart 2006, pag. 56-61.

www.mecanoo.com

Reageer op dit artikel