nieuws

Techniek – Slimme spaarlamp

Geen categorie

Lampenfabrikanten zijn continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor energiebesparing en verlenging van de levensduur van lampen. Steeds vaker worden spaarlampen ingezet, waardoor deze de afgelopen jaren sterk zijn verbeterd.

Techniek – Slimme spaarlamp

Lampenfabrikant Dura presenteert nu de serie Micro Twist Eco spaarlampjes. Door een spiraalvorm leveren de lampen met minimale afmetingen een maximale lichtopbrengst. Dit wordt mogelijk door de geminiaturiseerde   elektronica die Dura heeft toegepast. Verder zijn er voorzieningen getroffen om de warmteontwikkeling te beperken, waardoor de levensduur wordt verlengd. Bij een stroomverbruik van slechts 7W levert de lamp een lichtopbrengst van   380 lumen. Dit is vergelijkbaar met het licht van een doorsnee 40W gloeilamp. De Mcro Twist Eco heeft een verwachte levensduur van 8000 uur. De lamp wordt geleverd met een E14 of E27 fitting. Er kan worden gekozen uit warm licht (3000ºK) of natuurlijk licht (4000ºK).

http://www.koopman.nu

 

Reageer op dit artikel