nieuws

Techniek – Rechtlijnig denken

Geen categorie

Panos Q, de vierkante downlight van Zumtobel is een recente uitbreiding van de ronde downlight serie Panos. De lamp ligt verzonken in het plafond.

De vierkante reflector bestaat uit hoogwaardig policarbonaat dat een beduidend hogere stabiliteit en lichtdichtheid heeft dan de traditioneel samengestelde reflectoren. De reflectorkop bestaat uit hittebestendig aluminium. Afhankelijk van de gewenste lichtwerking zijn er vier verschillende reflectoren beschikbaar: met facetstructuur, glad, mat en gelakt. Op de gladde reflector en de reflector met facetstructuur wordt in een sputterprocédé zuiver zilver aangebracht. Dankzij deze innovatieve PSP+coating beschikt Panos Q over een hoog bedrijfsrendement. De Panos Q is beschikbaar in twee groottes. Panos Q Low heeft een zijlengte van 190 mm en een inbouwdiepte van 100 mm. Panos Q High is speciaal ontworpen voor ruimtes met een hoge lichtbehoefte en de inbouw in gependelde plafonds. Deze kan met twee lampen worden uitgerust.

Reageer op dit artikel