nieuws

Techniek – Luchten onder een hellend dak

Geen categorie

Tot voor kort was het niet mogelijk om verblijfsruimten onder een hellend dak op natuurlijke wijze te ventileren met zelfregelende ventilatievoorzieningen. Dakvensters hebben geen zelfregelende voorzieningen en vaak is de capaciteit gering.

Techniek – Luchten onder een hellend dak

BUVA rationele bouwproducten te Barendrecht heeft een ventilatieoplossing ontwikkeld die eenvoudig in een hellend dak geplaatst kan worden. Het zelfregelende rooster type ‘SusStream’ kan van binnenuit in de daartoe aangebrachte sparing in het dak worden aangebracht. Met een doorlaat tot 18 dm3/s/m1 en in combinatie met drie ventilatiepannen is voor iedere verblijfsruimte onder een hellend dak een passende oplossing. Als onderdeel van het BUVA Vital Air System kan met deze toepassing bovendien een EPC reductie tot 0,15 worden gerealiseerd. De voorziening is getest op doorlaat, wind- en waterdichtheid en geklasseerd tot 650 Pa. Hiermee is deze oplossing op iedere locatie en tot iedere bouwhoogte mogelijk. Bovendien is getest bij verschillende hellende daken, de minimale hellingshoek begint al bij slechts 22,5 graden.

www.buva.nl

Reageer op dit artikel