nieuws

Project – Nieuwe functie voor Las Palmas – OVG Projectontwikkeling kiest locatie als nieuwe huisvesting

Geen categorie

OVG Projectontwikkeling heeft Benthem en Crouwel Architecten ingeschakeld voor de verbouwing van het voormalige pakhuis Las Palmas op de Kop van Zuid in Rotterdam. De voormalige werkplaats van de Holland Amerika Lijn (HAL) wordt de komende jaren geheel gerenoveerd.

Project – Nieuwe functie voor Las Palmas – OVG Projectontwikkeling kiest locatie als nieuwe huisvesting

In Las Palmas vestigen zich diverse culturele organisaties zoals: het Nederlands fotomuseum, de BeeldFabriek en de Vrije Ruimte. De commerciële ruimten zijn gericht op kantoorgebruikers uit de creatieve sector en de zakelijke dienstverlening. Daarnaast zijn er op de begane grond mogelijkheden voor een restaurant of een galerie. 

Op Las Palmas komt een penthouse dat dienst gaat doen als huisvesting van de projectontwikkelaar. Het wordt als losstaand object op het dak geplaatst. Het ontwerp en de materialisatie ervan verwijzen naar het maritieme karakter van de Kop van Zuid. 

De totale vloeropppervlakte van Las Palmas bedraagt 22.000 vierkante meter. Het penthouse-kantoor zal 2000 vierkante meter gaan beslaan. 

Reageer op dit artikel