nieuws

Oplevering – Cats’Heuvel terug van weggeweest

Geen categorie

Het appartementencomplex Cats’Heuvel wordt op 14 juli door de burgemeester van Den Haag, de heer drs. W.J. Deetman, officieel geopend. Cats’Heuvel is van oorsprong een luxueus woonhotel uit 1928, ontworpen door de architecten L. van den Berg en J. Groenema. Het in art deco-stijl gebouwde complex verrees op het duin Cats’Heuvel in het Haagse Statenkwartier, genoemd naar raadpensionaris Jacob Cats (1577-1660). In de jaren tachtig van de vorige eeuw raakte het ernstig in verval, waarna sloop volgde.

ING Real Estate heeft het beeldbepalende gebouw in oude luister herbouwd. Het nieuwe Cats’Heuvel bevat 52 luxe huurappartementen van verschillende afmetingen. De ontwerper, het Bureau voor Harmonische Architectuur, volgde de rooilijn en de hoogte van het oude woongebouw. In de gevel keert de oorspronkelijke uitvoering terug, met behoud van oude details. Door de 90 centimeter loze ruimte die tussen elke verdieping zat, te benutten, kon in de herbouw een extra verdieping worden toegevoegd. Ook het interieur is in ere hersteld. In de openbare ruimtes keren marmeren vloeren, rode lopers en glas-in-lood terug. 

Zie www.catsheuvel.net

Reageer op dit artikel