nieuws

Zen sfeer met Nederlandse touch

Geen categorie

Omdat Amsterdam nog geen betaalbaar designhotel had, kochten Remco de Graaf en Robert Konrad een oud hotelletje aan de Nassaukade in Amsterdam en toverden dit om tot het hippe NL Hotel.

Zen sfeer met Nederlandse touch

Voor het ontwerp van de tien kamers en de ontbijtlobby namen de initiatiefnemers ontwerper Edward van Vliet in de arm. 

In het oude herenhuis, met uitzicht op de Singelgracht, is goed te zien dat Van Vliet zich liet inspireren door zowel Hollandse als Aziatische elementen. De houten vloeren, de patronen op de meubelen en het behang, en de verlichting hebben sterke Aziatische kenmerken. De kleur oranje, het Delfts blauw, de simpele kubistische indeling en de kleurrijke foto’s van tulpen zijn duidelijk van Hollandse bodem. Alle elementen vullen elkaar goed aan. In de ontbijtlobby en de entree is de vloer een mix van zwarte kabbus en witte steenbeuk, afgelakt met een transparante botenlak. De tafels zijn van ‘cesar stone’ en de markante verlichting van kristalglas. In de compacte badkamers zijn grote beige reliëftegels gecombineerd met wit sanitair. Zo is een combnatie ontstaan van grootstedelijke dynamiek en Zen-achtige rust. 

www.nl-hotel.com

www.sevv.com

Reageer op dit artikel