nieuws

Slooppanden verhullen vijfsterren hotelkamers

Geen categorie

In de Haagse Transvaalwijk worden hotelkamers aangeboden in slooppanden, in nog niet verkochte nieuwbouw, in ongebruikte ruimtes bij bewoners thuis en op braakliggend terrein. Deze week opent Hotel Transvaal haar deuren.

Slooppanden verhullen vijfsterren hotelkamers

De kamers in dit hotel zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen. De inrichting is Spartaans of luxe, modern of cultureel. Het hotel is daarom geschikt voor alle doelgroepen. De voorzieningen zijn op loopafstand te bereiken, zoals restaurants, bakkers, bars, kappers, een zalencentrum en een internetcafé. 

Jan Konings en Duzan Doepel van architectenbureau RAL2005 bedachten in opdracht van mobiel projectbureau OPTrek het concept. Dit bureau, bekend van het project ‘In de Tussentijd’ in Scheveningen (2005), heeft als doelstelling transformatiegebieden een nieuwe betekenis geven.

De Haagse wijk Transvaal kenmerkt zich door een grote sociale en economische diversiteit. De komende twaalf jaar zullen 3000 panden worden gesloopt en 1600 nieuwe woningen worden gebouwd. Onlangs is een woningbouwcomplex van Architectenbureau Marlies Rohmer opgeleverd. (Zie de Architect, nummer 3, pag. 66.)

www.optrektransvaal.nl

Reageer op dit artikel