nieuws

Project – Rabo Vastgoed en Aqua Planning ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Geen categorie

Op 13 juni sloot Rabo Vastgoed een samenwerkingsovereenkomst met Aqua Planning voor het ontwikkelconcept Aqua living. De samenwerking is gericht op het initiëren van woonprojecten op het water. Beide partijen zullen zich bezighouden met de acquisitie. Rabo Vastgoed zorgt vervolgens voor de ontwikkeling en de financiering.

Aqua Planning speelt in op de toenemende waterproblematiek en de toename van de bouwbehoefte in Nederland. Waterbergingsgebieden kunnen met het nieuwe ontwikkelconcept ook een woonfunctie krijgen met behoud van de natuurlijke uitstraling van een gebied. Ook het bouwen in de uiterwaarden van rivieren behoort tot de mogelijkheden. 

Het concept bestaat uit een verzameling van bewezen technieken uit zeehavens en uit woningbouw. De combinatie van deze technieken is nog niet eerder toegepast in Nederland. De technische en financiële haalbaarheid is onderzocht door Ecorys en door Rabo Vastgoed. Marktonderzoek heeft aangetoond dat er belangstelling bestaat bij diverse groepen consumenten. Het concept is doorgenomen met enkele waterschappen, met de adviesdienst van Rijkswaterstaat Riza en met een vooraanstaand internationaal kenniscentrum voor integraal waterbeheer. 

Reageer op dit artikel