nieuws

Project – Grootste gebouw klaar in 2009

Geen categorie

In 2009 moet in China de Guangzhou Zhujiang New Town West Tower klaar zijn. De 400 miljoen pond kostende, 432 meter hoge toren bevat behalve een vijf sterren hotel, 163.000 vierkante meter kantoorruimte verdeeld over 65 etages, een conferentiecentrum, winkels en appartementen.
Het oppervlakte van 439.000 vierkante meter maakt de toren tot het grootste gebouw van de wereld.

De slanke toren markeert het gebied tussen het commerciële district in het noorden en het culturele district en de Pearl Rivier in het zuiden. De driehoekige vorm zorgt voor optimaal gebruik van de binnenruimte en biedt daarbij stabiliteit bij harde wind. 
Samen met Arup ontwikkelde Wilkinson Eyre een milieuvriendelijk gebouw met een glazen gevel die zorgt voor natuurlijke schaduw. Een twaalf etages hoog diagonaal traliewerk aan de buitenkant geeft de toren een extra krachtig karakter.

Wilkonson Eyre kreeg de opdracht in 2005 na het winnen van een internationale prijsvraag. De toren moet in 2009 opgeleverd worden, waarmee hij klaar is voor de 2010 Asian Games. 

Reageer op dit artikel