nieuws

Product interieur – Chinees bordeel

Geen categorie

De sfeer van een Chinees bordeel in de jaren twintig, dat ademt de nieuwe Armani Casa-collectie. Mode-icoon Giorgio Armani liet zich voor zijn wooncollectie inspireren door antieke meubelen uit het Verre Oosten en de Europese barok.

Product interieur – Chinees bordeel

De meubels hebben een lichte uitstraling, warme houttinten en subtiele rondingen, zoals de bank Turandot. Stoffen spelen een belangrijke rol in de collectie en dragen bij aan het door Armani gewenste ‘zachter’ maken van de woonomgeving. Behalve het typisch Chinese felrood zijn er ook stoffen verkrijgbaar in naturellen en warme bruintinten. Ook hebben veel van de stoffen uitbundige patronen, zoals Chinese draken, bloemen, denkbeeldige landschappen en geometrische motieven. Ook wat betreft de vormgeving van de tafels en kasten heeft Armani goed naar het Oosten gekeken: vooral dressoir Tiepolo en schrijftafel Tolstoj ademen een oriëntaalse sfeer. 

www.armanicasa.com

Reageer op dit artikel