nieuws

Personalia – DP6 verhuist naar de Dynamohal in Delft

Geen categorie

DP6 architectuurstudio verhuist na de zomer naar de Dynamohal in Delft. De architectuurstudio, waar ruim twintig mensen werken, heeft het pand gekocht van Studentenhuisvester DUWO. Op dit moment wordt de hal gerestaureerd. De ruimte zelf blijft hierbij intact door de toevoeging van een aantal glazen elementen.

Personalia – DP6 verhuist naar de Dynamohal in Delft

DP6 is internationaal bekend en heeft projecten op het gebied van utiliteits-, woning- en stedebouw, en interieur. Het bureau past goed in het TU-Noord gebied, waar een campusachtige omgeving moet ontstaan. In de komende jaren worden er 850 studentenwoningen opgeleverd, er komt een congreshotel en een brasserie. Het International Student House, met diverse studentenvoorzieningen waaronder een bibliotheek en studiefaciliteiten, moet de kroon worden op het werk in dit gebied.

De uit 1903 stammende Dynamohal diende als onderzoekshal voor de faculteit elektrotechniek van de Technische Hogeschool. Het is het tweede gebouw waarvoor een nieuwe bestemming is gevonden. Het eerste gebouw, Kanaalweg 4, werd vorig jaar door DUWO betrokken. 

Reageer op dit artikel