nieuws

Oplevering – Overdaad schaadt niet

Geen categorie

Het Amsterdamse interieurarchitectenbureau Concrete werkt steeds internationaler: de Duitse opdrachtgever Kastens en Specht gaf de opdracht het interieur te ontwerpen van het nieuwe designhotel Uberfluss in Bremen.

Oplevering – Overdaad schaadt niet

De naam van dit hotel is ontleend aan de locatie langs de rivier de Weser en Überfluss refereert aan ‘het zicht op de rivier’. Concrete liet zich voor het ontwerp inspireren door de letterlijke vertaling hiervan, overvloed. Klassiek geornamenteerde elementen met een moderne slag en groot opgeblazen foto’s moeten luxe en weelde uitdrukken. 

Hotel Überfluss is een samenvoegsel van vier herenhuizen, bestaat uit zes verdiepingen en heeft twee façades. De plattegrond heeft daardoor de vorm van een T en de twee gevels zijn met elkaar verbonden door een lange diagonale lijn. Deze lijn is onder andere zichtbaar in het door de muur stekende zilveren plafond bij de hoofdingang, dat werkt als een gids naar de bar en het restaurant. 

Concrete wilde dat het begrip ‘overvloed’ ook in de veertig kamers tot uitdrukking kwam. Daarom liggen in elke kamer acht design- en kunstboeken, die kunnen worden gelezen op een enorm kussen van de Nederlandse ontwerpers Gewoon. Dit kussen bestaat uit drie aan elkaar gehaakte kussens van rode corduroy en ligt op een podium. De badkamer en andere vaste elementen in de kamers bevinden zich in een zwarte rechthoek, die de kamer is ‘ingeschoven’. 

Met behulp van chique materialen als zebranohout, Corian en chroom, luxe verlichting van Tom Dixon en Edward van Vliet en designklassiekers van Eames en Le Corbusier, heeft Concrete het Überfluss een exclusieve uitstraling gegeven. 

www.hotel-ueberfluss.com
www.concreteamsterdam.nl

Reageer op dit artikel