nieuws

Eigentijds belevingskantoor

Geen categorie

Onlangs opende kantoorinrichter Samas de deuren van The Village Office in Houten, haar nieuwe Europese hoofdkantoor, showroom en zogenoemd ‘experience centre’.

Eigentijds belevingskantoor

Met dit belevingskantoor wil Samas het begrip flexibel werken een nieuwe dimensie geven en laten zien én voelen dat lifestyle een vaste positie heeft verworven op de werkvloer. 

Plezierig werken  en het vergroten van de productiviteit  staan centraal. The Village Office concept gaat uit van het motto ‘Happy people produce quality’. Volgens Samas is er een aantoonbaar verband tussen de kantooromgeving, de tevredenheid en motivatie van medewerkers en de productiviteit.

Samas heeft zich voor The Village Office laten inspireren door de sociale structuren van een dorp, wijk of stadsdeel. Bewoners en bezoekers kennen daar instinctief de weg. Er zijn talloze ontmoetingsplaatsen en men vindt er alles om te werken en te ontspannen. Net als in een echt dorp zijn er marktpleinen, een bibliotheek, fitness centrum, huiskamers (met open haarden), werkplekken (soms met schemerlampjes), een restaurant, (espresso)bar, winkeltjes, een klimwand en zelfs een bioscoop. 

Daarnaast wil The Village Office laten zien dat er nieuwe kansen liggen voor bestaande gebouwen en duurzaam (ver-)bouwen. Samas dacht er eerst over het bedrijfspand uit 1982 te verlaten, maar Adriaan Kranenburg liet hen de mogelijkheden van een verbouwing zien. In ruim een jaar onderging het kantoor een volledige metamorfose: van een donker, gesloten pand tot een transparante, uitnodigende werkomgeving. Die verandering is grotendeels op het conto te schrijven van Adriaan Kranenburg van Samas en architect Bert van Breugel van Inbo.   

www.samas.nl 
www.inbo.com

Reageer op dit artikel