nieuws

Ambitieus

Geen categorie

Gazprom uit Rusland wil een kantoorpand in Sint-Petersburg laten bouwen. Voor het pand, dat ongeveer 600 miljoen dollar gaat kosten, zijn zeven internationale architecten uitgekozen om een ontwerp te maken, onder wie Rem Koolhaas.

Het nieuwe pand, met een hoogte van 300 meter, moet passen in de historische omgeving van Sint-Petersburg. De inwoners krijgen inspraak in het ontwerp.

Als het project doorgaat, is het één van de meest ambitieuze in het moderne Rusland. Op dit moment trekken veel bedrijven, ook buitenlandse, naar de geboortestad van president Poetin. Onlangs werd bekend dat de Amerikaanse autofabrikant General Motors een fabriek in de stad wil laten bouwen en ook het Japanse Nissan wil zich in Sint-Petersburg vestigen. 

Reageer op dit artikel