nieuws

85 miljoen voor stationsgebied Breda

Geen categorie

De ministers Dekker (VROM), Peijs (Verkeer en Waterstaat) en de gemeente Breda investeren 85 miljoen euro in het nieuwe HSL-station en het stationsgebied.

85 miljoen voor stationsgebied Breda

De ministers en burgemeester Van der Velden van Breda hebben woensdag 31 mei een uitvoeringsovereenkomst afgesloten voor een nieuwe OV-terminal met een derde perron en de ontwikkeling van het Stationskwartier. De overeenkomst met Breda is de vijfde van de zes Nationale Sleutelprojecten die op en rond de stations van de hogesnelheidslijn zijn ontwikkeld.

Breda is de enige Brabantse stad waar de HSL gaat stoppen. Met deze aansluiting op het Europese Hogesnelheidsnet worden ook de andere Brabantse steden beter bereikbaar. Architect Koen van Velsen brengt in het HSL-station woningen, kantoren, winkels, drie treinperrons en een busterminal samen onder één dak. Op het dak komt parkeergelegenheid.

Het derde perron is nodig voor de hogesnelheidstreinen en om een hogere frequentie aan te kunnen. De aanleg is inmiddels vergevorderd. Het derde perron, het HSL-station en het Stationskwartier zijn respectievelijk gereed in 2006, 2010 en 2016. Zie de Architect nr. 9-2004, pag. 38

http://www.vrom.nl/sleutelprojecten

Reageer op dit artikel