nieuws

Project oplevering – Een andere wereld

Geen categorie

Shoebaloo, de Nederlandse winkelketen met luxueuze schoenen en tassen van grote internationale modeontwerpers, onderscheidt zich van haar concurrenten door al haar winkels te laten inrichten door interieurarchitecten.

Project oplevering – Een andere wereld

Voor de inrichting van de nieuwe vestiging aan de Rotterdamse Kruiskade riep Shoebaloo opnieuw de hulp in van de Amsterdamse architecten Meyer & Van Schooten, die in 1990 het filiaal aan de P.C. Hooftstraat ontwierpen. De winkel in Rotterdam is een hightech wereld van organische vormen, kleur en spiegeling. 

Volgens Roberto Meyer zijn de meeste winkels een verlengstuk van de openbare ruimte, maar stap je in deze Shoebaloo-winkel een andere wereld in. De schoenen, tassen en accessoires worden gepresenteerd in futuristisch ogende ‘kijkdozen’, waarvan de verlichting doorlopend van kleur verandert. 

De keuze voor kunststof materialen en verwerkingstechnieken komt voort uit de organische basisvorm. De vloer, wanden en plafonds, displays en cassettes zijn allemaal van kunststof. 

De winkel lijkt een spiegelpaleis, alles wordt weerspiegeld in de spiegelwanden en kolommen of in het glimmende oppervlak van de wanden, de vloer en het plafond. Alles wordt op deze manier onderdeel van de ruimte.

Een logische keuze, vinden de architecten. “Er staan in die winkel kwalitatief bijzondere schoenen die alle aandacht verdienen. En de omgeving moet toch inherent aan de kwaliteit van de schoenen zijn”, aldus Meyer.

www.shoebaloo.nl 

 

Reageer op dit artikel