nieuws

Project – Die huisvesting past ons allemaal

Geen categorie

De in Apeldoorn gevestigde politieacademie wordt twee keer zo groot. De huidige drie locaties worden in de nieuwe opzet samengevoegd waarmee het politieambt verder kan worden geprofessionaliseerd.

Project – Die huisvesting past ons allemaal

Met de uitbreiding van 20.000 vierkante meter kunnen in het opleidingscentrum straks 1500 studenten en 800 medewerkers terecht. Het opleidingsinstituut krijgt er een technische en een facilitaire vleugel bij. De grootste en belangrijkste nieuwe ruimte, het atrium, wordt de met glas overkapte binnentuin. Het glaswerk rust op vijf stalen gebogen spanten. Langs de oude gevels en in de nok zijn glasvlakken opgenomen. 

Een mediatheek en een open leercentrum met stilteplekken voorzien van dataverkeer voor studenten komen in het atrium. De historische kapel gaat het restaurant herbergen. 

De bovenste verdiepingen van twee van de drie bestaande vleugels worden opengebroken. Hiermee kijken de kantoren op de tweede verdieping tegen een 9 meter hoge zolder aan. Met deze oplossing wordt de oude situatie hersteld. 

De bouw van het nieuwe complex start in september, de oplevering staat gepland in 2008.  

Reageer op dit artikel