nieuws

Product interieur – Innovatieve ontwerpen bij Van Esch

Geen categorie

Op de afgelopen Salone del Mobile in Milaan werden twee nieuwe ontwerpen van Van Esch op een originele manier gepresenteerd.

Product interieur – Innovatieve ontwerpen bij Van Esch

Zo waren de Light Tables, ontworpen door Scholten en Baijings, te zien in de setting van L’Appartemento. Dit initiatief van het ontwerpduo is een variant op een gelijksoortig evenement in de Amsterdamse Galerie Binnen, waar hun ontwerpen in een woning staan en lijken te worden gebruikt. Volgens Stefan Scholten en Carole Baijings zijn de Light Tables ontworpen uit ‘liefde voor briljante kleuren en eenvoud’. De tafels zijn leverbaar in naturel geanodiseerd aluminium en zwart, rood, oranje of goud geanodiseerd aluminium. 

Op de Salone Satellite, de hal voor aanstormend designtalent, toonde de Duitse ontwerper Matthias Demacker de serie Origami, bestaande uit een bank en (bijzet)tafels. Deze zijn vervaardigd uit geëpoxeerd aluminium en zowel binnen als buiten te gebruiken. Demacker probeerde de Japanse vouwkunst te vertalen naar een meubel met een fragiel en elegant uiterlijk, dat toch stevig genoeg is voor dagelijks gebruik. Het wonderlijke en elegante ontwerp is leverbaar in twee verschillende afmetingen en in grijs, wit, zwart en oranje. 

www.van-esch.nl

Reageer op dit artikel