nieuws

Het wonder van licht

Geen categorie

Het Belgische ontwerpplatform Vange organiseert een expositie rondom het werk van de Belgische lichtontwerpster Nathalie Dewez en de kunstenaar Fabian Rouwette.

Het wonder van licht

In de EspaceS Vange in Luik laten Dewez en Rouwette hun interesse voor nieuwe technologieën zien: ze maken gebruik van innovatieve materialen en afstandsbedieningssystemen. Nathalie Dewez treedt in de voetsporen van onder meer Gino Sarfatti, Achille Castiglioni en Ingo Maurer, die de gloeilamp liever gebruiken dan ze te verbergen. Dewez verbindt ze op de meest voor de hand liggende manier met een draad, een drager, een lichtverspreider of een lampspiegel. Voor haar tentoonstelling in de EspaceS Vange bouwde Nathalie Dewez een installatie die uit een nieuwe reeks opblaaslampen bestaat. Door het af- en aanlopen van de bezoekers komen ze zachtjes in beweging.

Het project van Rouwette is een voorproefje van een installatie die hij deze zomer in de St.-Amanduskerk in Wezeren zal tonen. Hierin maakt Rouwette gebruik van gekleurd licht dat een onwezenlijk beeld oplevert van een netwerk van meetsnoeren zoals bouwvakkers gebruiken. De bezoeker komt achtereenvolgens terecht tussen luchtvaartconstructies, moleculaire en kristalstructuren, sterren en wereldassen.

De expositie is nog tot en met 7 juli te zien, op vrijdag en zaterdag van 14 tot 19 uur. EspaceS Vange bevindt zich op de Rue Paradis 62 in Luik. 
www.espacesvange.be

Reageer op dit artikel