nieuws

Fauteuil ziet Abraham

Geen categorie

De PK22 van Poul Kjaerholm bestaat dit jaar vijftig jaar. Vanwege dit heugelijke feit brengt Fritz Hansen een aantal speciale meubelen uit, die alleen worden geproduceerd tot 1 september 2006.

Fauteuil ziet Abraham

Twee daarvan zijn de PK22 fauteuil en de PK91 vouwkruk, die er nu in een canvas uitvoering in zwart, bruin en beige zijn met geborsteld roestvast stalen onderstel. De PK25 fauteuil is er in een speciale zwarte uitvoering.

De PK 25 is het eerste meubel dat Poul Kjaerholm voor Fritz Hansen heeft ontworpen. In 1952 is hij met dit meubel afgestudeerd aan de Kunstacademie in Kopenhagen. Het is geproduceerd uit een stuk staal zonder opnieuw verbindingen te maken en er is 90 meter ‘flag halyard’, een onverwoestbare touwsoort, in verwerkt.

Andere feestelijkheden zijn er in Kjaerholms land van herkomst: het Museum of Modern Art Louisiana in Kopenhagen organiseert een tentoonstelling over de ontwerper van 23 juni tot 24 september.

Reageer op dit artikel