nieuws

Een vleugje Azie in Groningen

Geen categorie

De nieuwste vestiging van noodle-restaurant Wagamama is neergestreken in Groningen. Wagamama is te vinden van Londen tot Amsterdam en van Antwerpen tot Dubai en alle vestigingen zijn door Architectuurcentrale Thijs Asselbergs ingericht.

Een vleugje Azie in Groningen

Het restaurant in Groningen is gevestigd in een bestaand monument aan de Vischmarkt, van oorsprong een bankgebouw. De L-vormige ruimte is volledig gestript, waardoor één grote ruimte is ontstaan met een breed deel aan de Vischmarktzijde en een smal deel aan de achterzijde. De grote keuken en de bar scheiden zo het restaurantgedeelte aan de voor-(Vischmarkt)zijde van de voorbereidingsruimte aan de achterkant en zo krijgt de keuken ook hier, net als in alle Wagamama-vestigingen, een centrale plek. 

Een grote afbeelding van een ‘noodlekom’ in felle kleuren is op de linkerwand aangebracht en zorgt voor het enige kleuraccent.
Een origineel daklicht in het midden van de totale ruimte is in ere hersteld en laat zo ook achterin overdag direct daglicht binnen. ‘s Avonds werkt het met kunstlicht als een lantaarn.

www.architectuurcentrale.nl

Reageer op dit artikel