nieuws

Project – Hembrugterrein

Geen categorie

De samenwerking tussen de gemeente Zaanstad, het Rijk en de provincie Noord-Holland over de herinrichting van het Hembrugterrein is in een impasse beland. Om dit te doorbreken heeft de provincie Noord-Holland een onafhankelijk externe projectmanager aangetrokken die de boel weer op de rails moet zetten.

Het Hembrugterrein is het voormalig terrein Artillerie Inrichtingen van Defensie. Het is circa 45 hectare en ligt op de kruising van de Zaan en het Noordzeekanaal. De beoogde bestemming voor dit gebied omvat woningbouw, bedrijfsgebouwen en een justitiële inrichting. De herontwikkeling van dit gebied ligt sinds enige tijd stil als gevolg van onoverbrugbare verschillen van inzicht tussen de drie betrokken overheden over de toekomstige invulling van het terrein. 

De externe projectmanager kan met deze opdracht van de provincie Noord-Holland de belangen en voorwaarden van de verschillende partijen inventariseren en aan hen een plan van aanpak voorleggen. 

Reageer op dit artikel