nieuws

Bundeling van krachten

Geen categorie

Dinsdag 18 april werd het overnamecontract getekend tussen Royal Haskoning en VHP stedenbouwkundige + architecten + landschapsarchitecten. Met de overname wil Royal Haskoning zijn kennis op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling verder uitbreiden. Bij VHP werken vijftig mensen. Het bedrijf houdt zijn eigen naam en leiding.

VHP s+a+l houdt zich als integraal ontwerpbureau onder meer bezig met ontwerpen voor stedelijke herinrichting. Een voorbeeld hiervan is het masterplan Dokkershaven Vlissingen. Dit plan is namens Nederland genomineerd voor de European Urban and Regional Planning Achievement Award 2006. Momenteel is het bureau bezig met een aantal grote projecten, zoals bijvoorbeeld het stadscentrum Walburg in Zwijndrecht. Dit plan is gemaakt in het kader van een competitie en is geselecteerd voor uitvoering. 

De divisie Ruimtelijke Ontwikkeling van Royal Haskoning telt drie bedrijfseenheden. De bedrijfseenheid stad en landschap kenmerkt zich door een spreiding over Nederland, met vestigingen in Amsterdam, Steenwijk, Enschede en Nijmegen. Er zijn in deze eenheid zo’n 45 mensen actief op het gebied van landschapsarchitectuur en planologie. 

Reageer op dit artikel