nieuws

Samenwerking in Almelo

Geen categorie

Asito Dienstengroep (ADG) en voetbalvereniging Heracles onderzoeken de mogelijkheden om gezamenlijk de locatie op de hoek van de Weezebeeksingel en de Henriëtte Roland Holstlaan in Almelo te ontwikkelen. De eerste stap is inmiddels gezet. Uit drie ingediende schetsontwerpen heeft ADG gekozen voor dat van IAA architecten uit Enschede. Zij werken de plannen voor het hoofdkantoor nu verder uit. Een mogelijk tweede stap is de realisatie van een nieuw stadion op dezelfde locatie.

Samenwerking in Almelo

Omdat de bedrijven van Asito Dienstengroep uit hun jasje dreigen te groeien, heeft het bedrijf enige tijd geleden drie architecten aangezocht om een schetsontwerp te maken voor een nieuw hoofdkantoor. IAA architecten is als beste uit de bus gekomen. Het plan voorziet in een ongeveer 55 meter hoge kantoortoren. Toen de plannen werden voorgelegd aan de buren, de Stichting Stadion Heracles en de Betaald Voetbal Organisatie Heracles Almelo, bleek dat een samenwerking alleen maar voordeel kan opleveren. Het kantoor en een nieuwe stadion voor Heracles kunnen wat betreft vormgeving op elkaar worden afgestemd. Bovendien komt de concrete realisatie van het stadion voor Heracles nu een stuk dichterbij. IAA architecten gaat de uitdaging graag aan.

Naar verwachting wordt de bouwvergunning over anderhalf jaar verleent, waarna de bouw van het kantoor een kleine twee jaar in beslag zal nemen. In 2013 kan de realisatie van in ieder geval één, maar misschien wel twee bouwwerken, een feit zijn.

Reageer op dit artikel