nieuws

OMA huurt 4.000 m2 kantoor in Rotterdam

Business

OMA huurt 4.000 m2 kantoor in Rotterdam

Office for Metropolitan Architecture (OMA) heeft een huurovereenkomst getekend voor 4.000 m2 kantoor in The Core aan het Weena Zuid in Rotterdam . Het hoofdkantoor van het architectenbureau huist nu nog in gebouw Katshoek aan de Heer Bokelweg in Rotterdam maar betrekt per september het ontwerp van Huig Maaskant dat gedeeltelijk is herontworpen door Annebregje Snijders van AnnA Architecten.

Eisen van OMA aan de huisvesting van het nieuwe hoofdkantoor waren uitstekende bereikbaarheid per openbaar vervoer, grote vloervelden en snelle verbindingen met diverse luchthavens. The Core is grootschalig en ligt op korte afstand van station Rotterdam Centraal. OMA heeft ook kantoren in de steden New York, Hong Kong, Beijing, Dubai en Sydney.

De Rotterdamse stedenbouwkundige en architect Huig Maaskant was in de wederopbouwperiode van Rotterdam verantwoordelijk voor het ontwerp van de Euromast én de ontwikkeling van het Weena tot hotspot voor hoofdkantoren van grote Rotterdamse bedrijven als Shell en Unilever. Annebregje Snijders, nu verantwoordelijk voor een gedeelte van het herontwerp: “Hij ontwierp met het voormalige verkoopkantoor van Texaco uit 1964, met een groot gevoel voor structuur en orde. Later werd dit ‘Gebouw Weena’ genoemd. Aanvankelijk stond het langgerekte gebouw pal aan de brede avenue en vormde daar een mooi massief richting het Hofplein. In de jaren 90 mocht Shell zijn hoofdkantoor ervoor bouwen.

Lees meer over OMA

 

 

 

Reageer op dit artikel