nieuws

Lancering Studio for New Realities

Business

Lancering Studio for New Realities
Impressie Willemstoren Rotterdam , beeld IWT en Studio for New Realities

Jeroen Zuidgeest is de drijvende kracht achter het nieuwe bureau ‘Studio for New Realities’. Zuidgeest heeft het bureau opgericht vanuit de overtuiging dat er een betere manier moet zijn om onze omgeving te organiseren en daarmee bij te dragen aan een nieuwe werkelijkheid die menselijker, gezonder en verantwoordelijker is.

Studio for New Realities werkt aan strategische stedelijke ontwikkeling, architectuur en consultancy, gedreven door gebruikskwaliteit en maximalisatie van levensgeluk. De studio levert visies, gebouwen, ontwikkelstrategieën en programmatische pakketten die passen bij de verander(en)de samenleving. Het doel is stedelijke ontwikkeling met impact en de realisatie van betekenisvolle, persoonlijke plekken en gebouwen.

Jeroen Zuidgeest was tot begin 2018 partner, architect en hoofd van MVRDV’s Strategic Planning Department, waar hij verantwoordelijk was voor inhoudelijke ontwikkeling en organisatie binnen het departement. Hij werkte aan verschillende internationale stads- en regiovisies, masterplannen, gebouwen, ontwikkelingsstrategieën, onderzoeksprojecten, publicaties, tentoonstellingen en doceerde aan verschillende instituten

Studio for New Realities werkt momenteel aan:

– De bijna afgeronde Willemstoren in Rotterdam, een ontwerp in samenwerking met IWT, met 76 woningen aan de voet van de Erasmusbrug. Een aantal specifieke ingrepen zorgt voor de ontwikkeling van een personal apartment block; een woon/werklobby plus groene daktuin als unieke collectieve ruimte, maximale verbinding met de stad en een aantal ‘momenten’ in het blok en in elke woning.

Willemstoren Studio for New Realities

– De herontwikkeling van het Unileverterrein in Vlaardingen tot stoer woon-werkcluster van 60.000m2+ op de grens van stad en haven. Een heldere zonering en slimme ‘programmatische keten’ zorgt voor een optimale aansluiting op de omgeving en dynamiek, waarbij bestaande karakteristieken leidend zijn voor de nieuwe kwaliteiten.

Unileverterrein. Studio for New Realities

Unileverterrein. Studio for New Realities

Future Granton, Edinburgh Schotland

Future Granton, Edinburgh Schotland

– Masterplanning voor de herontwikkeling van Granton, van voormalig industriegebied naar Edinburgh’s toekomstig Waterfront. Een aantal radicale ingrepen zorgt voor de verankering van de stad aan het water en maximale betekenis voor omliggende buurten: het claimen van het waterfront als publieke ruimte door realisatie van een genereus Waterfront Park, een nieuwe tramverbinding en een aantal heldere assen voor het leggen van de verbinding met het centrum, en een ‘high street’ met stedelijke dynamiek voor activering.

Team

De studio werkt als design squad met een team van getalenteerde architecten, ontwerpers en onderzoekers: Ryanne Janssen, Hedwig van der Linden, Umut Türkmen, Juliana Giraldo Sanabria en Oleksandra Tkachenko. Jeroen Zuidgeest leidt de studio, met ondersteuning van Ruth Veldhuijzen van Zanten als studiocoördinator. Het team is stevig ingebed in een netwerk van specialisten.

Meer informatie over Studio for New Realities

Lees ook

 

 

Reageer op dit artikel