nieuws

Willem Hein Schenk nieuwe stadsarchitect Haarlem

Business

Willem Hein Schenk nieuwe stadsarchitect Haarlem

Het college van burgemeester en wethouders benoemt per 1 mei voor een periode van drie jaar Willem Hein Schenk (De Zwarte Hond) tot stadsarchitect van Haarlem. Met deze benoeming zorgt het college voor een onafhankelijk adviseur voor strategische vraagstukken op het snijvlak van stedelijke ontwikkeling, duurzaamheid, mobiliteit en sociale inclusiviteit.

Het college heeft gekozen voor invulling van de functie in de vorm van een ‘stadsadviseur’. Deze stelt de vraagstukken waar Haarlem voor staat centraal, en overstijgt daarmee met brede, onafhankelijke en frisse blik de losse bouw- en ontwikkelingsprojecten. Het college denkt daarbij aan ruimtelijke vraagstukken op het snijvlak van stedelijke ontwikkeling, duurzaamheid, mobiliteit en sociale inclusiviteit.

Cultuurcentrum Zinder in Tiel Beeld Scagliola Brakkee

De Zwarte Hond

Willem Hein Schenk is sinds 1992 als architect verbonden aan De Zwarte Hond. Momenteel is hij nog als adviseur en partner betrokken bij dit bureau met vestigingen in Groningen, Rotterdam en Keulen. De afgelopen jaren heeft hij o.a. gewerkt aan het nieuwe Cultuurcentrum Zinder in Tiel, de renovatie van het gemeentehuis in Bussum en een nieuw ontvangstgebouw op Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Bron: De Zwarte Hond

Lees meer over De Zwarte Hond

 

Reageer op dit artikel