nieuws

Nynke Sijtsma wordt nieuwe directeur Bouwcampus

Business

Nynke Sijtsma wordt nieuwe directeur Bouwcampus

Nynke Sijtsma wordt met ingang van 1 juni directeur van de Bouwcampus. Zij volgt hiermee Laurens Schrijnen op, die 1,5 jaar interim-directeur was van de organisatie.

Nynke Sijstma werkte in verschillende functies in de infra- en utiliteitsbouw bij het Rijksvastgoed bedrijf en het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat. Zij heeft de afgelopen jaren onder andere leidinggegeven aan de vormgeving van de energietransiteit en de circulaire opgave zowel vanuit de techniekkant als vanuit het organisatieperspectief. Zo is bijvoorbeeld gekozen voor een circulaire aanpak bij de bouw van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam.

De Bouwcampus stimuleert marktpartijen, kennisinstellingen en overheden om samen innovatie in de bouwsector te versnellen. Met de komst van een nieuw, compact, klein bestuur en nu de nieuwe directeur, is een duidelijke focus benoemd binnen op drie inhoudelijke onderwerpen binnen de bouwsector: vervanging en renovatie van infrastructuur, verduuzaming van gebouwen en de omgeving en herinrichting stedelijke ondergrond.

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel