nieuws

Hashim Sarkis benoemd tot curator Architectuur Biënnale Venetië 2020

Business

Hashim Sarkis benoemd tot curator Architectuur Biënnale Venetië 2020
Hashim Sarkis (HSS en MIT) benoemd tot curator Architectuur Biënnale Venetië 2020

Het bestuur van de Architectuur Biënnale Venetië heeft Hashim Sarkis (HSS en MIT) aangewezen als curator van de zeventiende editie in 2020.

Hashim Sarkis (1964) studeerde Architectuur aan de Rhode Island School of Design en Harvard University, waar hij in 1995 eveneens promoveerde. Drie jaar later begon hij onder de naam Hashim Sarkis Studios (HSS) zijn eigen bureau. Sinds 2015 is Sarkis decaan van de faculteit Architectuur van het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

“De wereld geeft nieuwe uitdagingen aan de architectuur,” aldus Sarkis. “Ik kijk er naar uit om met deelnemende architecten van over de hele wereld samen te werken om ons samen voor te stellen hoe we deze uitdagingen zullen aangaan. (…) Ik ben zowel vereerd als nederig.”

De zeventiende Architectuur Biënnale Venetië vindt plaats van 23 mei tot 29 november 2020.

Lees ook

Reageer op dit artikel