nieuws

Dit is de jury van de BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019

Business

Dit is de jury van de BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019
Jury BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019: Bianca Seekles, Jort Kelder, Jeroen van Schooten, Ferdi Licher, Renske van der Stoep en Chantal Schoenmakers

De jury van de BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019 is bekend. Juryvoorzitter is dit jaar Jort Kelder. Verder nemen Renske van der Stoep (ROFFAA), Chantal Schoenmakers (IWT), Ferdi Licht (ministerie BZK), Jeroen van Schooten (Team V) en Bianca Seekles (ERA Contour) zitting in de jury.

Op 22 januari gaat de veertiende editie van de BNA Beste Gebouw van het Jaar van start. De verkiezing wordt geleid door juryvoorzitter Jort Kelder: “Ik verheug mij zeer op het komende jureringsavontuur in de vaderlandse architectuur. Hoewel een leek heb ik altijd interesse in de bouwkunst gehad. Niet alleen vanwege de mooie gebouwen, vooral ook vanwege de lelijke creaties die nog generaties het oog bezoedelen.”

Jury BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019

Juryvoorzitter Jort Kelder (1969) is journalist, columnist, televisiepresentator en veelgevraagd moderator en talkshowgast. Hij studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht. Op dit moment is hij onder meer co-presentator van discussieprogramma Buitenhof en presenteert hij het NPO1-radioprogramma Dr. Kelder en Co.

Renkse van der Stoep (1974) startte onlangs haar eigen architectenbureau ROFFAA, daarvoor was zij o.m. werkzaam bij MVRDV, Inbo en was zij partner bij KCAP Architects & Planners. Daarnaast is ze sinds juni 2018 ook Hoofd van het Masterprogramma Architectuur aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

Chantal Schoenmakers (1983) was in 2017 genomineerd voor de ARC17 Jong Talent Award en in 2018 was zij één van de finalisten van het Next Step Program voor jonge architecten. Schoenmakers is medeoprichter van design- en architectuurstudio IWT. Ze studeerde af als interieurarchitect, waarna zij twee jaar werkzaam was bij MVRDV.

Jury BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019: Bianca Seekles, Jort Kelder, Jeroen van Schooten, Ferdi Licher, Renske van der Stoep en Chantal Schoenmakers

Jury BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019: Bianca Seekles, Jort Kelder, Jeroen van Schooten, Ferdi Licher, Renske van der Stoep en Chantal Schoenmakers

Ferdi Licher is directeur Bouwen en Energie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK). Hij is verantwoordelijk voor de bouwregelgeving en bouwkwaliteit, en voor de energietransitie in de gebouwde omgeving. Daarnaast houdt hij zich bezig met de transitie naar aardgasvrije wijken, met vergaande verduurzaming van alle gebouwen in Nederland, met circulair en klimaat adaptief bouwen en met innovatie in de bouw.

Jeroen van Schooten (1960) heeft samen met Do Janne Vermeulen de creatieve leiding bij Team V architectuur. Recent gerealiseerde projecten: Landgoed Sparrendaal, het gerenoveerde a.s.r. hoofdkantoor in Utrecht en Het Gelders Huis (winnaar BNA Beste Gebouw 2018) in Arnhem. Van 2008 tot 2017 was Van Schooten bestuurslid van de Dutch Green Building Council, sinds kort is hij voorzitter van het Professional Experience Programme (PEP) voor afgestudeerde ontwerpers.

Bianca Seekles (1974) is directievoorzitter van ERA Contour BV, zij richt zich met haar bouwbedrijf op buurtontwikkeling en transformatie in bestaand stedelijk gebied. Seekles studeerde Bouwkunde & Architectuur aan de Hogeschool Rotterdam, en deed een vervolgopleiding aan Nijenrode.

Lees ook

Reageer op dit artikel