nieuws

Aviodome verder als Amsterdome

Business

Aviodome verder als Amsterdome
Beeld: Het Aviodome © Architektenburo Guido Bakker

TeKa Groep mag de naam Aviodome blijven gebruiken om de geschiedenis van de iconische dome te vertellen. Wel moet er een andere naam voor de koepel komen. Dat heeft de rechter besloten in een kort geding tussen de TeKa Groep en Libéma.

“We zijn blij dat de rechter inziet dat het belangrijk is dat we het verhaal deze iconische koepel kunnen doorvertellen”,  zegt Timo Kruft van de TeKa Groep, de exploitant van het nieuwe evenementencomplex dat eind november in Amsterdam haar deuren opent. “Gelukkig hebben we naar aanleiding van onze prijsvraag veel goede suggesties voor een nieuwe naam ontvangen. We hebben besloten om de koepel te herdopen tot Amsterdome. We gaan zo snel mogelijk deze nieuwe naam overal doorvoeren en hebben er alle vertrouwen in dat Amsterdome de komende jaren uitgroeit tot een sterk merk.”

Aanleiding voor de rechtszaak was een conflict tussen de TeKa Groep en Libéma over het gebruik van de naam Aviodome, de iconische koepel die jarenlang bij Schiphol stond en onderdak bood aan het nationaal luchtvaartmuseum. In 2003 werd de koepel te klein voor het museum en verhuisde de collectie vliegtuigen naar Lelystad. Het museum ging daar – zonder koepel – verder onder een andere naam: Aviodrome. De dome werd ternauwernood van de sloop gered en is nu door de TeKa Groep herbouwd.

Op vrijdag 30 november vindt de officiële opening van de nieuwe evenementenlocatie plaats, die onderdak gaat bieden aan beurzen, congressen en evenementen. Een dag later kan iedereen die nieuwsgierig is tussen 11.00 en 15.00 uur binnenkijken in de dome die ligt aan de A5 in Amsterdam-West. Amsterdome bevat onder meer een grote zaal (tot 1.000 personen), 16 flexibel in te delen subruimtes en een foyer en balustrade met spectaculair zicht op de binnenkant van de dome.

Gerelateerde content

 

Reageer op dit artikel