nieuws

Afscheid Jo Coenen na 15 jaar Beroepservaringperiode

Business

Afscheid Jo Coenen na 15 jaar Beroepservaringperiode
Jo Coenen als Rijksbouwmeester in de periode 2000-2004, beeld CRa

Het Professional Experience Programme (PEP) neemt afscheid van bestuursvoorzitter Jo Coenen. In de afgelopen vijftien jaar is Coenen betrokken geweest bij het initiëren en realiseren van de Beroepservaringperiode (BEP). Het afscheid vindt plaats tijdens de Alumnibijeenkomst van PEP.

Vijftien jaar lang is Jo Coenen betrokken geweest bij de Beroepservaringperiode (BEP). Dit programma is in 2015 ingevoerd om afgestudeerde architecten, stedebouwkundigen, landschapsarchitecten en interieurarchitecten na hun studie twee jaar praktijkervaring op te laten doen. Daarna kunnen zij zich inschrijven in het architectenregister.

Van initiatie tot realisatie

De Beroepservaringsperiode is door Jo Coenen geïnitieerd in de periode dat hij Rijksbouwmeester was. Volgens Coenen beschikten afgestudeerde ontwerpers niet over de noodzakelijke kennis en vaardigheden om als volwaardig architect in de praktijk te functioneren. Daarom nam hij in 2003 het initiatief voor een programma dat deze kloof tussen de academische wereld en de beroepspraktijk moest overbruggen.

Wat begon als Het Experiment is uiteindelijk uitgegroeid tot een volwaardige Beroepservaringsperiode. Deelnemers volgen gedurende twee jaar een individueel of geïntegreerd programma, waarbij zij met de verschillende aspecten van de praktijk te maken krijgen. Als zij na deze periode aan alle eindtermen voldoen, mogen zij zich inschrijven in het architectenregister.

Afscheid

Nu neemt Coenen afscheid als voorzitter van het Professional Experience Programme (PEP). Dit afscheid vindt plaats tijdens de Alumnibijeenkomst van de PEP, waar diverse sprekers ingaan op de nieuwe generatie ontwerpers. Daarnaast spreekt Rijksbouwmeester Floris Alkemade over ‘De maatschappelijke opgave voor de nieuwe generatie’.

Lees verder

Reageer op dit artikel