nieuws

Maarten Polkamp gekozen tot vicevoorzitter BNA

Business

Maarten Polkamp gekozen tot vicevoorzitter BNA

Het BNA Bestuur heeft Maarten Polkamp gevraagd Maartje Luisman op te volgen als vicevoorzitter. Maarten, partner van het Rotterdamse Personal Architecture, is sinds begin 2016 actief als Bestuurslid bij de BNA.

Lees onderstaand een deel uit het interview dat de BNA onlangs hield met de nieuwe vice-voorzitter

Welke taak heb je als vicevoorzitter?

Mijn primaire rol is het ondersteunen van voorzitter Nathalie de Vries. Zo neem ik de honneurs waar wanneer zij verhinderd is en fungeer ik als sparring partner bij complexe of urgente zaken. Een bescheiden rol, maar wel een waar ik me goed in kan vinden. Een branchevereniging zoals de BNA functioneert namelijk bij de gratie van actieve leden. Samen krijg je meer voor elkaar, dat heb ik de afgelopen twee jaar van binnenuit meegemaakt. De stappen die we met de BNA zetten, helpen ook het vak en de branche vooruit en daar wil ik me graag voor inzetten.

Heb je ook als architect profijt van je bestuursrol?

Jazeker, het dwingt je om kritisch na te denken over het vak, de toekomst van onze branche en natuurlijk ook over je eigen bureau. Veel algemene zaken die in Bestuursvergaderingen langskomen – van cao ontwikkelingen tot architectenzoekmachine Archy – deel ik met mijn collega’s op het bureau.

Man-vrouwverhoudingen

In juli organiseerde de BNA een Inclusieve Rondetafel over de man-vrouwverhoudingen in onze branche, hoe kijk jij hier tegenaan? Fantastisch dat de BNA dit heeft geagendeerd. Er wordt ‘as we speak’ een BNA Vrouwennetwerk opgericht, we doen in samenwerking met Bureau Architectenregister een onderzoek naar de man-vrouwverhoudingen in onze branche en er volgt een BNA-actieplan dat moet leiden tot meer evenwicht op dat vlak. Op 6 december is de onderzoekpresentatie van Bureau Architectenregister en BNA in Den Haag.

Lees meer bij de bron

Reageer op dit artikel