nieuws

Orderportefeuilles bouw weer gegroeid

Business

Orderportefeuilles bouw weer gegroeid

De orderportefeuille voor de totale bouw is in juni met een tiende maand gestegen en komt uit op 10,2 maanden werk. Dat meldt het Economische Instituut voor de Bouw (EIB).

Hiermee is de werkvoorraad 1,4 maanden hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. In mei 2018 kwam de orderportefeuille voor de totale bouw voor het eerst boven de tien maanden uit.

De orderportefeuille in de woningbouw liet in juni de grootste stijging zien. Met een stijging van drie tiende maand kwam de werkvoorraad uit op 11,5 maanden werk. De werkvoorraad in de utiliteitsbouw nam daarentegen met een tiende af en kwam uit op 10,7 maanden werk. Per saldo nam de orderportefeuille in de burgerlijke- en utiliteitsbouw (b&u) toe met twee tiende maand naar 11,2 maanden werk.

Bij de grond-, water- en wegenbouw (gww) is de gemiddelde werkvoorraad afgelopen maand onveranderd gebleven op 7,5 maanden werk. Bij de grond- en waterbouw steeg de gemiddelde orderportefeuille in juni met een tiende maand tot 8,7 maanden werk, terwijl de werkvoorraad bij de wegenbouw met één tiende afnam naar 6,4 maanden werk.

Reageer op dit artikel