nieuws

Benoemingen bij ETH Zurich

Business

De ETH Zurich heeft onlangs een aantal professoren benoemd. Onder hen Anne Holtrop van Studio AnneHoltrop (architectuur en design) en in eerdere instantie Tom Avermaete van de Technische Universiteit Delft.

Benoemingen bij ETH Zurich
Beeld: ETH Zurich

Anne Holtrop (1977), momenteel gasthoogleraar aan de Accademia di Architettura, Mendrisio en eigenaar van architectenbureau Studio Anne Holtrop, is benoemd als universitair hoofddocent architectuur en design. De eerste projecten van Anne Holtrop bezorgde hem zijn internationale reputatie. Hoewel zijn constructies voornamelijk gebaseerd zijn op conceptuele ideeën, ontwikkelt hij architecturale thema’s met grote precisie en doorzettingsvermogen. De gebouwen die hij de afgelopen jaren heeft gemaakt, zijn het resultaat van nauwgezet, fundamenteel materiaalonderzoek. De experimentele benadering die Holtrop zo succesvol zowel in zijn werk als in zijn onderwijs gebruikt, fungeert als een perfecte link tussen de belangrijkste instituten van de Bouwkundefaculteit.

Tom-Avermaete benoemd aan de ETHZ

Tom Avermaete

Tom Avermaete

Prof. Dr. Tom Avermaete (1971) is momenteel hoogleraar geschiedenis en stedebouw aan de TU Delft. Zijn onderzoeksinteresses omvatten stedelijke architectuur in de westerse en niet-westerse context. Hij richt zich op de veranderende rollen, benaderingen en hulpmiddelen van architecten en stedebouwkundigen. Daarnaast onderzoekt hij ook historische precedenten zoals ontwerpattitudes, methoden en hulpmiddelen waarmee hij een fundament van ontwerpkennis wil leggen om hiermee het hedendaagse architecturale denken en de uitoefening hiervan te beïnvloeden. Met de benoeming van Tom Avermaete versterkt de architectuurfaculteit het onderzoek en onderwijs op het gebied van stedelijke geschiedenis in Europa en daarbuiten.

Reageer op dit artikel