nieuws

Winnaars bekend innovatie challenge huisvesting politie

Business

Op 13 juni vond de finale plaats van de innovatie challenge die de politie en Bouwend Nederland gezamenlijk hadden uitgeschreven en waar NEXT2 en De Bouwcampus uitvoering aan gaven. Zes finalisten pitchten hun innovatieve ideeën in het kader van de huisvestingsopgave van de politie. Cubes in a box, The NEXT Agency en Modulaire Cellenblokken werden door de jury verkozen tot uiteindelijke winnaars.

Winnaars bekend innovatie challenge huisvesting politie

Juryvoorzitter Henk Homberg, vice-voorzitter Bouwend Nederland, over de winnaars: “De ‘Modulaire cellenblokken’ die als zelfstandige inbouwelementen ingezet kunnen worden bij politievastgoed, bieden een mooie, duurzame en flexibele oplossing voor een enorm vraagstuk waar de politie voor staat. Er zijn veel verbindingen te leggen, onder andere met de winnaar ‘Cubes in a box’. Deze partij heeft, met hun standaard functionele bouwstenen voor de inrichting van gebouwen, goed opgepakt wat de politie heeft ingebracht. The Next Agency heeft een procesbeschrijving geschetst waar veel denkwerk achter zit. Zij begrijpen goed wat nodig is, ook als je kijkt naar cultuurverschillen binnen de politie.”

 

De pitches van de winnaars

De kwaliteit van de inzendingen was hoog. De andere 70 inzendingen bieden zeker ook innovatieve ideeën voor de huisvestingsopgave. De jury adviseert om de toepasbaarheid van deze ideeën nader te onderzoeken.

De pitches van de andere finalisten

Lees ook: Zes finalisten innovatie challenge huisvesting politie

Reageer op dit artikel