nieuws

Nieuwe naam de Jong Gortemaker Algra

Business

Architectenbureau de Jong Gortemaker Algra neemt deze week afscheid van architect en directeur Henk de Jong. Met zijn vertrek en het toetreden van Femke Feenstra als nieuwe partner gaat het bureau verder onder de naam Gortemaker Algra Feenstra.

Nieuwe naam de Jong Gortemaker Algra
Roelof Gortemaker, Maurits Algra en Femke Feenstra (van links naar rechts)

Sinds 2001 is Femke Feenstra actief binnen het bureau. Begonnen als interieurarchitect, geeft zij vanaf 2013 als architect-directeur mede leiding aan het bureau. Met ingang van dit jaar is zij toegetreden als eerste vrouwelijke partner in de 98-jarige historie van het bureau.

HMC Antoninushove. Beeld Rob van Esch, Ruimtes in Beeld

Gortemaker Algra Feenstra richt zich op ontwerp, ontwikkeling en onderzoek. Een voorbeeld is het HMC Antoniushove, waarvan het ontwerp de patiënten en personeel een omgeving geeft waarin daglicht en uitzicht een grote rol spelen. Een bijzonder onderzoeksproject is CareBNB, waarbij mensen met een tijdelijke zorgvraag gekoppeld worden aan hulpverleners uit de buurt.

Meer resultaten de Jong Gortemaker Algra Architecten

 

 

Reageer op dit artikel